Informatie

Op deze site willen we je informeren over de WIMA, de Women's International Motorcycle Association.

Een stukje geschiedenis

De WIMA is in de jaren '50 in Amerika opgericht. Ook in Europa werden afdelingen opgezet. In eerste instantie onder aanvoerderschap van WIMA Amerika, later werden de afdelingen zelfstandig.

De oudste van deze is de Britse WIMA. Inmiddels zijn er ook vele andere afdelingen, bijv. België, Frankrijk, Zweden, Finland, Zwitserland, Oostenrijk, Japan, Australië, Duitsland en al sinds 22 maart 1981 in Nederland. De laatste jaren zijn er meerdere overzeese landen toegetreden tot WIMA Internationaal. Landen als Korea, Maleisië en Curaçao. Het ledental varieert per land van enkele tot honderden leden.

Jaarlijks wordt er een zg. rally georganiseerd in één van de aangesloten landen. Daar ontmoeten leden uit de verschillenden landen elkaar gedurende een week om aan allerlei activiteiten deel te nemen. Gezelligheid staat daarbij voorop, naast uiteraard motorrijden in het gastland.

WIMA-Nederland heeft op dit moment circa 70 leden. WIMA-NL is een club voor en door motorrijdende vrouwen, verspreid over heel Nederland. We hebben geen vast clubhuis.

Wie kan er WIMA-lid worden?

Iedere vrouw met een motorrijbewijs kan lid worden. Het belangrijkste doel van de WIMA is het promoten van motorrijden onder vrouwen. Dat houdt in dat iedere motorrijdster bij WIMA-NL welkom is, of je nu veel of weinig motorervaring hebt. We houden rekening met elkaar en elkaars kunnen. Daarnaast staat vooral gezelligheid voorop. De samenstelling van de Nederlandse WIMA-leden is gevarieerd, zowel in leeftijd, als in interesse en in het type motor dat wordt gereden. Wel hebben we tijdens tourritten hetzelfde uitgangspunt: samen uit, samen thuis.

Wat kost het?

Lid worden van WIMA NL kost je per jaar €24,00. Word je na 1 augustus lid, dan betaal je nog maar €12,00. De kosten van deelname aan weekenden, TB's e.d. verschillen per activiteit en worden door de leden zelf betaald na opgave.

Activiteiten

WIMA NL is een behoorlijk actieve club, elk jaar worden er vele activiteiten georganiseerd. Ook in de winter zijn we actief, maar passen we het programma wat aan. Gelukkig kunnen we rekenen op een "harde kern" leden, die bereid zijn activiteiten te organiseren. Kijk hiervoor op deze site onder het kopje agenda.

Meer informatie

Ben je nieuwsgierig geworden naar de WIMA, vraag dan via info@wimanederland.nl een uitgebreide informatiebrief aan. Hier zit ook gelijk een aanmeldformulier bij als je besluit lid te worden. We hopen je een keer te zien bij een activiteit.